Uit de praktijk

Interessante links

Het Digitale Werkvormenboek

De COVID-19 situatie heeft de onderwijswereld overhoop gegooid en ervoor gezorgd dat we massaal zijn overgestapt op digitaal lesgeven. Nu de eerste crisisfase achter de rug is, is er tijd en rust gekomen om meer stil te staan bij digitaal lesgeven. Want ook in de toekomst zal digitaal lesgeven in een groot deel van het onderwijs blijven bestaan. Hoe doe je dat, digitaal lesgeven? En in welke vorm giet je je lessen? Dit digitale werkvormenboek bevat 15 werkvormen die de vijf grootste uitdagingen van het digitaal lesgeven aanpakken: energie opwekken, actief kennis verwerven, groepsgesprek leiden, persoonlijk contact leggen en subgroepen vormen.

 

Download hier je dosis inspiratie om van jouw digitale les een succes te maken.

 

Dit digitale werkvormenboek is ontstaan binnen het kader van het Intervention Psychology Internship Program verbonden aan de masteropleiding Social, Health, and Organisational Psychology. Binnen deze stage worden masterstudenten opgeleid tot trainers in sociale en communicatievaardigheden onder leiding van Richta IJntema en Fréderique Purnot. In het studiejaar 2019-2020 hebben zes (ex-)stagiairs samen met Fréderique Purnot de taak op zich genomen om digitale werkvormen te bedenken en te documenteren die voor een grote verscheidenheid aan docenten van waarde kunnen zijn. 

 

Deze stagiairs zijn (in willekeurige volgorde): Eline Vis, Bas de Vos, Janine de Bruijn, Linda Youssef, Melle Verlare en Rianne Hop. Heb je vragen, behoefte aan extra hulp of toelichting, opmerkingen, feedback of complimenten? Stuur dan een e-mail naar: digitalewerkvormenboek@gmail.com of contacteer Fréderique Purnot (f.a.m.purnot@uu.nl).

Deel dit artikel