Weten

Signaal

Clark, L., & Zubizarreta, J. (red) (2008). Inspiring exemplary teaching and learning: Perspectives on teaching academically talented college students. National Collegiate Honors Council Publication. Birmingham, AL: Commercial Printing Company.

Weten

Inhoud

Bekijk hier de inhoudsopgave van deze editie.

Redactioneel

Redactioneel en column

Redactioneel door Roeland van der Rijst en column door Hans van Hout.

Weten

Interne onderwijsdifferentiatie in een bachelor Farmacie cursus

Dit artikel bespreekt een onderwijskundige interventie bij de bachelor Farmacie van de Universiteit Utrecht naar de mogelijkheden tot differentiatie van de leeromgeving binnen één cursus, de cursus Bereiding en Analyse.

Weten

Hoe voorkomen we dat studenten met een negatief BSA wederom een verkeerde studie kiezen?

In 2005 heeft de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) het Bindend Studieadvies (BSA) ingevoerd. Het BSA stelt opleidingen in staat om studenten met onvoldoende motivatie, discipline of aanleg tijdig op te sporen en van verdere deelname aan de opleiding uit te sluiten. Om studenten met een negatief BSA te behoeden vo...

Weten

Signaal

http://www.bvdatabank.be/databank/ en http://www.studiesuccesho.nl/